Engagera dig

Kom till oss med din kraft, vilja och dina idéer! Ditt engagemang är varmt välkommet! Har du framtidsplaner för vår by eller har nya ideér om aktiviteter och arrangemang. Kontakta någon i styrelsen.

Det här inlägget postades i Aktiviteter, Skolan och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Engagera dig

 1. Linnéa skriver:

  Hej!

  Alltid roligt när intresseföreningarna och byalagen hittar ut i bloggosfären. Tyvärr är de flesta lite dåliga på att uppdatera, men huvudsaken att de finna där.

  Jag tänker mig att en blogg för en förening kan handla om mer än de aktiviterer som anordnas. Den skulle kunna fungera mer som en sorts byatidning. Exempel på detta vore bl.a. intervjuer med näringsidkare och privatpersoner, tävlingar, nyheter från grannföreningarna (vi ska samarbeta, inte konkurrera!) historia, anekdoter etcetera. I sidmenyn skulle man även kunna länka till personer med privata bloggar som bor i trakterna, på så sätt skulle man kunna få med även de yngre förmågorna i byarna. Det finns säkert många fler idéer om man bara låter tankarna flöda fritt. Jag tror att kärnan i en blogg som denna ligger i att koppla samman människor på det sätt som det fysiska mötet på till exempel lanthandeln gjorde förr i tiden.

  Problemet med dessa bloggar är dock att de har få besökare och att de uppdateras alltför sällan. En idé skulle kunna vara att gå ihop flera föreningar på en gemensam blogg. Om fler personer hjälps åt att uppdatera med olika teman plus de sedvanliga aktiviteterna skulle man kunna få ett jämt flöde av inlägg som gör att läsarna inte tröttnar för att bloggen känns inaktuell. Avstånden är ju faktiskt inte så långa och faktum är att jag som kommer från Majbygden oftare går på aktiviteterna i Kapellet i Västanå än på Skansen Maj. Vi behöver varandra här i södra Njurunda!

  • Ulrika skriver:

   Hej Linneá!
   Tack för ditt inlägg, det börjar nästan bli så att finns man inte i bloggsfären så finns man inte i verkligheten heller. I dagsläget är vårt mål att Torrsjö skola och byalaget finns där och man kan hitta information om oss. Under arbetet med att lägga upp bloggen har mina tankar liknande svängar som din verkligt målande beskrivning ovan. Vi får se vad framtiden ger. Förhoppningsvis drar vi ner på tempot och kan träffas både via bloggar och även mer fysiskt som man gjorde förr.
   Jag hade inte hittat din blogg, om jag inte hade börjat med den här sidan. Forsätt i samma anda, så tror jag fler o fler kommer att upptäcka din inspirerande blogg. http://www.royalcat.wordpress.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s